Cultură şi învăţământ

Invatamant

In comuna Tintesti functioneaza 6 unitati de invatamant (3 scoli si 3 gradinite) care isi desfasoara activitatea in cladiri corespunzatoare din punct de vedere functional si au dispunere unitara pe intreg teritoriul comunei.

In reteaua de unitati scolare din comuna isi desfasoara activitatea cadre didactice de specialitate, fapt ce da posibilitatea copiilor de la varsta prescolara pana la nivelul invatamantului professional, sa urmeze forma de invatamant corespunzatoare varstei.

Cultura

In comuna Tintesti exista un camin cultural, amplasat in localitatea Maxenu. In aceasta institutie se desfasoara activitati precum: serbarile cu ocazia sfarsitului de an scolar, evenimente legate de diferite sarbatori nationale si locale, sedinte.

Crestinismul, in aceste vechi meleaguri, este tot atat de vechi ca cel de la sud si nord de Dunare si din Dacia. Caile de patrundere si raspandire ale crestinismului primar in Dacia sunt si cele care au adus credinta crestina in zona Tintesti. Spiritualitatea crestin – ortodoxa din comuna este reprezentata prin 4 biserici.

Alte institutii importante din comuna Tintesti:

  • Primaria;
  • Politia;
  • Posta;

Informatii preluate din Strategia de dezvoltare locala 2014-2020 – Comuna Tintești

Comments are closed.