Infrastructura

Infrastructura de transport
La nivelul judetului Buzau exista o retea bine dezvoltata de axe de transport rutier si feroviar. Cu toate acestea, pe raza judetului se gasesc zone izolate din punct de vedere al transportului feroviar, iar in zona montana infrastructura de transport este slab dezvoltata, lipsa fondurilor determinand o intretinere necorespunzatoare a drumurilor judetene si comunale.

Comuna Tintesti a beneficiat de o retea de comunicatie relativ dezvoltata. Principalele retele de transport rutier: DJ 203D Buzau – Smeeni, DJ 204D Buzau – Tintesti. Cea mai apropiata gara de cale ferata este Gara Tabarasti, situate la 3km, linie ce face parte din ruta Buzau – Galati.

Comuna Tintesti se afla in apropierea urmatoarelor orase importante:
– Tintesti – Pogoanele → 29 km;
– Tintesti – Buzau → 11 km.

Cele mai utilizate mijloace de transport pentru sosirea in comuna Tintesti sunt autoturismele proprii si mijloacele de transport in comun (autobuze si microbuze).

Reabilitarea drumurilor comunale, construire camin cultural in satul Tintesti, realizarea racordurilor la retelele de apa potabila, canalizare, gaz metan, realizarea trotuarelor in comuna, s.a.m.d., fac parte din proiectele prioritare ale comunei Tintesti in perioada 2014 – 2020.

Infrastructura de utilitati
Principala preocupare a autoritatilor locale in momentul de fata o reprezinta realizarea sistemului de apa potabila, canalizare si racordarea la retea de gaz metan pentru populatia comunei.

Alimentare cu energie electrica
Comuna Tintesti este racordata la sistemul energetic national. Distributia energiei electrice este asigurata pe 94% din suprafata localitatii.

Retele electrice sunt pe stalpi de beton precomprimat tip RENEL, iar iluminatul comunei se realizeaza pe lampi cu vapori de mercur.

Alimentare cu energie termica
In satele apartinatoare comunei Tintesti nu exista sisteme centralizate de termoficare sau incalzire. In prezent, incalzirea locuintelor individuale se asigura cu combustibil solid (lemne si carbuni). Sursele de incalzire sunt sobele de incalzire sau centrale termice individuale. Prepararea hranei se realizeaza la masini de gatit tip aragaz, folosind drept combustibil gazele lichefiate imbuteliate si la sobele cu plita folosind combustibilul solid.

Alimentare cu gaze naturale
In comuna Tintesti, reteaua de alimentare si distributie cu gaze naturale nu exista. Astfel, se intentioneaza a se realiza retea de alimentare si distributie cu gaze naturale din comuna Tintesti, in perioada 2014 – 2020, fiind un proiect prioritar.

Telefonie si cablu TV
In prezent, comuna Tintesti, cu localitatile existente sunt racordate la reteaua telefonica nationala, singurul sat din cadrul comunei ce nu este racordat la reteaua de telefonie fiind Odaia Banului.
Retelele telefonice sunt montate pe stalpii retelei electrice de joasa tensiune si partial, pe stalpi de lemn pentru prelungirile de retea si racordarile pentru abonatii izolati.
Centrala telefonica deserveste atat dotarile din localitati (societati comerciale, dispensare, scoli), cat si un numar limitat de abonati particulari, personae fizice. Toate racordurile la abonati sunt de tip aerian.
In zonele centrale ale localitatilor componente ale comunei Tintesti exista si retea aeriana de cablu TV, montata tot pe stalpii retelei electrice de joasa tensiune pentru distributia semnalului TV. Reteaua de internet si semnalul de telefonie mobile acopera intreaga suprafata a comunei.

Informatii preluate din Strategia de dezvoltare locala 2014-2020 – Comuna Tintești